Świat ryb i owoców morza jako podstawa do przygotowywania potraw może zaoferować nam niesamowite doznania. W trakcie szkolenia oprócz samego przyrządzania potraw kursanci nauczą się jak rozpoznać czy ryba jest świeża i jakich noży użyć, aby odpowiednio przygotować rybę. Dodatkowo uczestnicy zdobędą umiejętności obierania krewetek oraz sprawdzanie jakości małży czy też innych owoców morza.

Przykładowe potrawy przedstawione podczas szkolenia:

– Sashimi z łososia i tuńczyka

– Sandacz na duszonej soczewicy

– Spaghetii z krewetkami i masłem krewetkowym

– Halibut z sosem beurre blanc i dashi

– Okoń morski w cytrynie

– Duszony pstrąg z makaronem

– Tatar z łososia, krewetek i wołowiny

Szkolenie to odbywać się będzie w formie jednodniowej. Na koniec kursu, każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat jego ukończenia oraz nóż szefa kuchni na własność.

W celu zgłoszenia się lub pytań proszę o kontakt mailowy, bądź telefoniczny z konsultantem:

Adres email: csd@onet.pl, wielkopolska.ient@op.pl

Nr. telefonu: 530-323-548, 533- 904-887

 

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty