Przygotowanie tego typu mięsa wymaga specjalnych umiejętności, samo przygotowanie do gotowania wymaga wielkiej wprawy. Pełnia smaków, jaką prezentują sobą potrawy z dziczyzny daje nam nowe spojrzenie na to jak mięso może smakować, zastosowanie ziół i innych przypraw pozwoli nam jeszcze bardziej rozkoszować się smakiem. Umiejętności pozwalające na uzyskanie takich efektów, zostaną przekazane uczestnikom kursu w trakcie zajęć.
Przykładowe potrawy przedstawione podczas szkolenia:
- Wywar z dziczyzny
- Schab z dzika z kurkami i polentą
- Pierożki Won Ton z farszem zająca w wywarze
- Terryna z sarny
Szkolenie to odbywać się będzie w formie jednodniowej. Na koniec kursu, każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat jego ukończenia oraz nóż szefa kuchni na własność.
W celu zgłoszenia się lub pytań proszę o kontakt mailowy, bądź telefoniczny z konsultantem:
Adres email: csd@onet.pl, wielkopolska.ient@op.pl
Nr. telefonu: 530-323-548, 533- 904-887
Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty