Przygotowanie tego typu mięsa wymaga specjalnych umiejętności, samo przygotowanie do gotowania wymaga wielkiej wprawy. Pełnia smaków, jaką prezentują sobą potrawy z dziczyzny daje nam nowe spojrzenie na to jak mięso może smakować, zastosowanie ziół i innych przypraw pozwoli nam jeszcze bardziej rozkoszować się smakiem. Umiejętności pozwalające na uzyskanie takich efektów, zostaną przekazane uczestnikom kursu w trakcie zajęć.

Przykładowe potrawy przedstawione podczas szkolenia:

  • Wywar z dziczyzny
  • Schab z dzika z kurkami i polentą
  • Pierożki Won Ton z farszem zająca w wywarze
  • Terryna z sarny

 

Szkolenie to odbywać się będzie w formie jednodniowej. Na koniec kursu, każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat jego ukończenia oraz nóż szefa kuchni na własność.

W celu zgłoszenia się lub pytań proszę o kontakt mailowy, bądź telefoniczny z konsultantem:

Adres email: csd@onet.pl, wielkopolska.ient@op.pl

Nr. telefonu: 530-323-548, 533- 904-887

 

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty