Kuchnia ta jest jedną z najbardziej rozbudowanych pod względem ilości i różnorodności potraw. Fascynuje od samego początku czarując lokalnymi produktami, wytwarzanymi i przerabianymi od setek lat w ten sam unikalny sposób, dający wyjątkowy, unikalny efekt. Techniki przygotowywania potraw przekazywane są z pokolenia na pokolenie, dzięki czemu mamy możliwość jedzenia coraz to doskonalszych potraw. Uczestnicy szkolenia, po jego odbyciu będą mogli pochwalić się znajomością technik i umiejętności, które pozwolą im uzyskać pełnie smaków z potraw w miejscu pracy czy też zaciszu własnego domu.

Przykładowe potrawy przedstawione podczas szkolenia:

– Crostini z pastą czosnkową

– Roladki z cukinii z nadzieniem z koziego sera

– Marynowana papryka nadziewana kremowym serem

– Minestra z kaszą pęczak

– Makaron z pesto

– Bolito Misto

– Marynowany filet barweny

– Grillowane krewetki

– Małże

– Osso Bucco

– Tiramisu

– Panna cotta z gruszkami

– Polędwica wołowa a’la Rossini

– Krem cytrynowy z owocami

Szkolenie to odbywać się będzie w formie dwudniowej. Na koniec kursu, każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat jego ukończenia oraz nóż szefa kuchni na własność.

W celu zgłoszenia się lub pytań proszę o kontakt mailowy, bądź telefoniczny z konsultantem:

Adres email: csd@onet.pl, wielkopolska.ient@op.pl

Nr. telefonu: 530-323-548, 533- 904-887

 

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty