Kuchnia francuska jest pierwszym punktem odniesienia  dla każdego mistrza kulinarnego , przez wiele lat tradycją było sprowadzenie francuskich kucharzy do królewskich pałaców, aby dworzanie mogli zasmakować w najlepszych i najsmaczniejszych daniach z tej wyśmienitej kuchni,  zwrócić trzeba również uwagę na to, że kuchnia francuska nie ogranicza się do wyśmienitych dań ale także do prostych przekąsek i deserów, których umiejętność przygotowania uzyskasz dzięki temu właśnie szkoleniu.

Przykładowe potrawy przedstawione podczas szkolenia:

  • Krewetki Darioles
  • Rolada z indyka w sosie musztardowym
  • Mille-Feuilles z ziemniaków
  • Tort z łososia
  • Żeberka jagnięce z sosem cebulowym
  • Rib eye steak z sosem z szalotek
  • Cielęcina Saltimbocca
  • Barwena po nicejsku
  • Medalion łososia ze smardzami
  • Kurczak baby w czosnku

Szkolenie to odbywać się będzie w formie dwudniowej. Na koniec kursu, każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat jego ukończenia.

 

W celu zgłoszenia się lub pytań proszę o kontakt mailowy, bądź telefoniczny z konsultantem:

Adres email: csd@onet.pl, wielkopolska.ient@op.pl

Nr. telefonu: 530-323-548, 533- 904-887

 

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty