Kuchnia francuska jest pierwszym punktem odniesienia dla każdego mistrza kulinarnego , przez wiele lat tradycją było sprowadzenie francuskich kucharzy do królewskich pałaców, aby dworzanie mogli zasmakować w najlepszych i najsmaczniejszych daniach z tej wyśmienitej kuchni, zwrócić trzeba również uwagę na to, że kuchnia francuska nie ogranicza się do wyśmienitych dań ale także do prostych przekąsek i deserów, których umiejętność przygotowania uzyskasz dzięki temu właśnie szkoleniu.
Przykładowe potrawy przedstawione podczas szkolenia:
- Krewetki Darioles
- Rolada z indyka w sosie musztardowym
- Mille-Feuilles z ziemniaków
- Tort z łososia
- Żeberka jagnięce z sosem cebulowym
- Rib eye steak z sosem z szalotek
- Cielęcina Saltimbocca
- Barwena po nicejsku
- Medalion łososia ze smardzami
- Kurczak baby w czosnku
Szkolenie to odbywać się będzie w formie dwudniowej. Na koniec kursu, każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat jego ukończenia.
W celu zgłoszenia się lub pytań proszę o kontakt mailowy, bądź telefoniczny z konsultantem:
Adres email: csd@onet.pl, wielkopolska.ient@op.pl
Nr. telefonu: 530-323-548, 533- 904-887
Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty