Kuchnia śródziemnomorska to mieszanina tradycji kulinarnych wielu narodów. Mnogość smaków i aromatów związana z tą kuchnią, zadowoli najbardziej wyszukane i wymagające podniebienia. W ramach kursu uczestnicy nauczą się specjalnych technik krojenia, obróbki i pieczenia warzyw, mięs oraz ryb co pozwoli im na późniejsze wykorzystanie tych umiejętności, aby zadowolić każdego, nawet najbardziej wymagającego degustatora.

Przykładowe potrawy przedstawione podczas szkolenia:

– Chłodnik Cordoba

– Pomidory nadziewane kozim serem

– Krem z cukinii z tatarem z ryby

– Zupa ziemniaczana

– Saltimbocca

– Jagnięcina z cieciorką i kaszą kus kus

– Pessah

– Barwena Alicante

– Fiadone

– Tort z polenty

Szkolenie to odbywać się będzie w formie dwudniowej. Na koniec kursu, każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat jego ukończenia oraz nóż szefa kuchni na własność.

W celu zgłoszenia się lub pytań proszę o kontakt mailowy, bądź telefoniczny z konsultantem:

Adres email: csd@onet.pl, wielkopolska.ient@op.pl

Nr. telefonu: 530-323-548, 533- 904-887

 

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty